Westend Jógafesztivál

Szeptember 12-én a Westend tetőteraszán került megrendezésre jóga stúdiók és különböző jóga szervezetek közös összefogásával az első jógafesztivál (ámbár, lehet, hogy az expo kifejezés helyénvalóbb lenne, mint a fesztivál elnevezés). Több, mint 80 jógaoktató, 30 jógastúdió, 20 jógairányzat mutatkozott be egy helyen. Az idő fantasztikus volt, úgyhogy egész nap lehetett sátorról sátora járni, és ami csak belefért kipróbálni, megnézni.

Volt Satyananda jóga, Sivananda jóga, Tibeti jóga, Jóga a mindennapi életben, Agni Jóga, Bikram jóga, Ashtanga jóga, Kontakt Jóga (páros), gyermek jóga, bébi jóga, kismama jóga, Etka jóga, női jóga, tantra jóga, dinamikus jóga és statikus jóga. Gombóc Artúr módjára el voltunk kényeztetve a választékkal, csak sok-sok energia kellett hozzá, ha valaki mindezt ki is akarta próbálni.

Hárman csatlakoztak hozzám Békéscsabáról. Mi első sorban a (páros) kontakt és a kontakt akrobatikus jóga foglalkozásokon vettünk részt. Persze nem vagyok teljesen biztos abban, hogy az akrobatikus, párosan végzett jógapózokhoz hasonlító gyakorlatokat mennyiben hívhatjuk jógának, már ami az elmélyülést és a meditatív, légzés-szinkronnal végzett mozgást illeti), minden esetre érdekes volt, jót mulattunk, meg persze a kihívás sem hiányzott. Ez bizonyára is képeken látszik.

Ami jóga napot illeti, minden esetre nagyszerű ötlet( bár nem eredeti, hiszen más országokban hosszú évek óta vannak jóga rendezvények különböző szinteken.) És a szervezők dícséretére legyen mondva, valóban arról is szólt, amiről szólnia kellett. Vásárolni szinte nem lehettt semmit ebéden és frissítőkön kívül, ami szintén előnypontnak számít a mai világban. Az egyelőre piciny, de lelkes gyakorló tábor és vendégsereg, aki eljött (és meglepően sokan jöttek el…) valóban jól érezhette magát és valóban megtalálhatta magának az igazit, ha elég kitartóan kereste. Reméljük, lesz jövőre is! És ha lesz, mi biztosan ott leszünk.

.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.