Kismama Jóga

Minden nőben benne rejlik az a tudás, mely ösztönösen érzi és érti a születés természetes folyamatát. És benne rejlik minden nőben a képesség és erő a természetes szüléshez is.

Az anyaság nem a gyermek megszületésével kezdődik, hanem a terhesség első pillanatával. A méhben töltött időszak és a születés pillanata egyaránt döntő hatással vannnak egy gyermek életére. A meghitt, harmonikus kapcsolat az anya és a bébi között már magzati korban kialakulhat, megfelelő ráhangolódással.

A jóga több ezer éves, holisztikus tanításai segítenek az anyaság benned rejlő ösztönös tudását a felszínre hozni. A jóga ászanák (testtartások) és a légzőgyakorlatok (pranayama) segítségedre lesznek a kilenc hónap alatt végbemenő testi-lelki változások megélésében, felkészítenek a tudatos szülésre fizikálisan csakúgy, mint spirituálisan.

A gyakorlatok megerősítik és felkészítik a méhet és a medencefenék izmait a szülésre, növelik az állóképességet javítják a vérkeringést, egyensúlyban tartják az emésztést. Elősegítik a helyes testtartást, enyhítik hátfájást. Általános jó közérzetet biztosítanak, és a terhességgel járó egyéb kényelmetlenségek (pl. hányinger, szédülés stb.) tüneteit is enyhítik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.