Óratípusok

Ashtanga Vinyasa Jóga

Ez a stílus egy meglehetősen intenzív, dinamikus formája a jóga testgyakorlásnak, melynek során a lélegzetet szoros összhangban tartva a testmozgással egy fokozatosan nehezedő, meghatározott gyakorlatsort követ. Az órákon a Yoga Chikitsa (Jóga Terápia)  kötött gyakorlatsor  könnyített változatát gyakoroljuk, szükség esetén könnyített, módosított ászanákkal az egyéni szükségletekhez igazodva.

A gyakorlás meglehetősen sok hőt termel, mely némi izzadással társulva hatékonyan méregteleníti az izmokat és a belső szerveket. Ennek eredményeképpen javul a vérkeringés, könnyedebbé, hajlékonyabbá és erősebbé válik a test, elcsendesül, megnyugszik az elme és az idegrendszer.

Ez a gyakorlatsor kezdők számára kifejezetten ajánlott, mert  az alap-ászanák könnyen elsajátíthatóak a gyakorlása által.


Yoga Synergy

A Simon Borg-Olivier és Bianca Machliss, nemzetközileg is elismert fizioterapeuták által alapított Yoga Synergy Sydney egyik legrégebbi, legnagyobb és legnépszerűbb jógaiskolái közé tartozik.

A stílus a nevét onnan kapta, hogy a tradícionális hatha jóga, a védikus és a nyugati jóga anatómia rendkívül mélyreható, részletes ismeretét ötvözi. Simon és Bianca összehangolt munkájának és több, mint 30 éves tanítási tapasztalatának köszönhetően a Synergy stílus folyamatosan fejlődik és alakul. Az alapítók újra és újra átgondolva az egyes pózok helyes végrehajtását és az instrukciók pontosságát, folyamatosan képzik magukat, egyre több tanításit tapasztalatot ágyaznak be az óráikba, így a YS mai napig fejlődik, alakul és egyre tökéletesedik.

Ennek és a gyakorlati jóga anatómia és fiziológia terén felmutatott eredményeiknek és szakértelmüknek köszönhető, hogy olyan sokak számára vonzó az iskolájuk, nem csak Ausztráliában, de az Ázsia-Pacific térségben is. ( beleértve Indonéziát, Thaiföldet, és Japánt is.)

Az általuk kidolgozott öt különböző ászana gyakorlatsor az öt alapelem nevét viseli (Föld, Víz,  Tűz, Levegő,  Éter) s az asthanga jógához hasonlóan ez is vinyasa yoga alapú, dinamikus jóga, mely leginkább egyfajta önmasszírozáshoz hasonlítható. A stílus igen hatékonynak bizonyul az erő-, egyensúly és rugalmasság fejlesztésében, a szív és érrendszer fitten tartásában és az általános egészség-megőrzésben. Az ashtanga jógával ellentétben, ahol az alapászanák gyakorlása egyenként történik. A synergy stílus, folyamatosabb, tánccszerűbb áramlás, ahol ún. ászanablokkokkal dolgozunk: egy-egy blokk  3-4 ászana összekapcsolásából áll.

A stílus rendkívüli hangsúlyt fektet a biztonságos testgyakorlásra és a sérülések megelőzésésre illetve felgyorsíthatja a már meglévő sérülések gyógyulását. Előtérbe helyezi a helyes testtartást minden egyes pózban, különös tekintettel a gerincre. Rendszeres gyakorlása energiával tölt fel, segít a stresszoldásban. A stílus az 5 elemre épülő kötött gyakorlatsorral dolgozik, melyeket  10-12 hetes váltásokban rotálunk az év során.

Yoga Synergy stílus  Magyarországon kizárólag az Ízisz Jóga Stúdióban gyakorolható.


Prana Flow

Ez a stilus a vinyasa  jóga, a tai chi és  a qi gong elemeit ötvöző  kötött gyakorlatsor. A Qi Gonghoz hasonlóan olyan  energetikai-gyógyítási rendszer, amelynek három alap-pillére a mentális-információs, a vérkeringési és az emésztési rendszer. Ezen rendszerek szerepe elsődleges az egészség és a hosszú élet szempontjából.
A kínai kalligrafikus írás folyamatosságán, töretlenségén nyugvó, a jóga ászanák, a tai chi és qui gong elemek ötvözetéből összeállított 3 dimenziós mozdulatsorok harmóniát és szépséget sugároznak, feltöltenek enerigával és rendkívül hatékonyan stimulálják a test öngyógyítási folyamatait. Jó hatással vannak az emésztési, keringési, ízületi és gerinc problémákra, de Parkinson-, Alzheimer kórban demecnciában szenvedő betegekre is.
Rendszeres gyakorlással az energiaszint megnő, a szemek és a bőr ragyogóvá válnak,a belső béke és boldogság érzete állandósul.

A lassú, folyamatos, légzéssel összehangolt pózok egymásutánisága,  a körkörös, lágy, qi gong és tai chi inspirált hullámzó mozdulatok, masszírozzák a gerincet, felfrissítik a belső szerveket, fokozzák a test információ- és energiaáramlását, gyorsítják a regenerálódási folyamatait. Erőnlét, hajlékonyság, egyensúlyérzék, állóképesség fejlesztése, a tüdőkapacitás növelése túlzott erőfeszítés, nyújtás érzete és a pulzusszám emelkedése nélkül. Kismamáknak is ajánlott.


 Dinamikus Qi Gong

Tradicionális kínai energetikai-gyógyítási rendszer, amelynek három alap-pillére a mentális-információs, a vérkeringési és az emésztési rendszer. Ezen rendszerek szerepe elsődleges az egészség és a hosszú élet szempontjából. 
A kínai kalligrafikus írás folyamatosságán, töretlenségén nyugvó dinamikus, légzéssel és vizualizációval, szándékkal (Yi) összehangolt  3 dimenziós, lassú mozdulatsorok harmóniát és szépséget sugároznak, feltöltenek enerigával és rendkívül hatékonyan gyógyítanak. Nem csak emésztési, keringési, ízületi és gerinc problémákat, de Parkinsont, Alzheimert és rákos betegségeket is.
Rendszeres gyakorlással az energiaszint megnő, a szemek és a bőr ragyogóvá válnak, a belső béke és boldogság érzete állandósul, a test öngyógyítási folyamatai felgyorsulnak.

Az órák a tradicionális orvosi meridián csikung tanításaira épülnek,  Wai Dan  ( testtartások, mozdulatok ) és Nei Dan (légzés, meditáció, belső alkímia) gyakorlatokat is magukba foglalnak.

Ideális mozgásforma terhesség alatt is.