Óratípusok

ASHTANGA  JÓGA

Patthabi Jois

Az ashtanga jóga rendszert egy Vamana Rishi nevű indiai bölcs jegyezte le – egy ma elveszettnek hitt ősi kéziratba, a Jóga Koruntába foglalva. A kézirat nagy valószínűséggel több különböző ászana sorozat leírása mellett jógafilozófiai magyarázatokat is tartalmazott. Ezen kívül említést tett a vinyasa-ról (légzéssel egybekötött mozgásról), a drishtiről ( tekintet irány pontjáról), a bandhákról (jógikus zárakról), és a mudrákról (kéztartásokról) is.

A Jóga Koruntát Sri T. Krishnamacharya kapta meg mesterétől Guru Rama Mohan Brahmacharitól a 1900-as évek elején, aki később adta át tanítványának, Patthabi Joisnak /1915.  július 26.  –  2009 május 18/. Jois, aki 1927-ben kezdte meg tanulmányait Krishnamacharyával 1948 óta tanította ( 2009 tavaszán távozott) az Ashtanga jóga rendszert Indiai iskolájában Mysore-ban szigorúan ragaszkodva a szent hagyományokhoz.

Az ashtanga szó jelentése nyolc ág vagy út, ösvény. Patanjali Jóga szútrájában leírtak szerint a spirituális felemelkedéshez nyolc szellemi gyakorlat vezet:

Krishnamacharya

Yama [tilalmak]
Niyama [előírások]
Asana [testtartások vagy testgyakorlás]
Pranayama [légzés feletti uralom]
Pratyahara [érzékszervek feletti uralom- befelé tekintés]
Dharana [koncentráció, összpontosítás]
Dhyana [meditáció]
Samadhi [ megvilágosult tudatállapot]

Ez a stílus egy meglehetősen intenzív, atletikus formája a jóga testgyakorlásnak, melynek során a lélegzetet szoros összhangban tartva a testmozgással egy fokozatosan nehezedő, meghatározott gyakorlatsort követ.

A gyakorlás meglehetősen sok hőt termel, mely erős izzadással társulva hatékonyan méregteleníti az izmokat és a belső szerveket. Ennek eredményeképpen javul a vérkeringés, könnyedebbé, hajlékonyabbá és erősebbé válik a test, elcsendesül, megnyugszik az elme és az idegrendszer.
Az órák Patanjali tiszteletére az Ashtanga mantrával kezdődnek és a záró mantrával fejeződnek be.

 

YOGA SYNERGY

A Simon Borg-Olivier és Bianca Machliss, nemzetközileg is elismert fizioterapeuták által alapított Yoga Synergy Sydney egyik legrégebbi, legnagyobb és legnépszerűbb jógaiskolái közé tartozik.

A stílus a nevét onnan kapta, hogy a tradícionális hatha jóga, a védikus és a nyugati jóga anatómia rendkívül mélyreható, részletes ismeretét ötvözi. Simon és Bianca összehangolt munkájának és több, mint 30 éves tanítási tapasztalatának köszönhetően a Synergy stílus folyamatosan fejlődik és alakul.

Az alapítók újra és újra átgondolva az egyes pózok helyes végrehajtását és az instrukciók pontosságát, folyamatosan képzik magukat, egyre több tanításit tapasztalatot ágyaznak be az óráikba, így a YS mai napig fejlődik, alakul és egyre tökéletesedik.

Ennek és a gyakorlati jóga anatómia és fiziológia terén felmutatott eredményieknek és szakértelmüknek köszönhető, hogy olyan sokak számára vonzó az iskolájuk, nem csak Ausztráliában, de az Ázsia-Pacific térségben is. ( beleértve Indonéziát, Thaiföldet, és Japánt is.)

Az általuk kidolgozott öt különböző ászana gyakorlatsor az öt alapelem nevét viseli ( tűz, levegő, föld, víz , éter) s az előző két stílushoz hasonlóan ez is vinyasa alapú, dinamikus jóga, mely leginkább egyfajta önmasszírozáshoz hasonlítható.

A stílus igen hatékonynak bizonyul az erő és rugalmasság fejlesztésében, a szív és érrendszer fitten tartásában és az általános egészség-megőrzésben.

Rendkívüli hangsúlyt fektet a biztonságos testgyakorlásra és a sérülések megelőzésésre illetve felgyorsíthatja a már meglévő sérülések gyógyulását.

Előtérbe helyezi a helyes testtartást minden egyes pózban, különös tekintettel a gerincre. Rendszeres gyakorlása energiával tölt fel, segít a stresszoldásban.

Yoga Synergy Magyarországon csak az Ízisz Jóga Stúdióban gyakorolható.
Simon Borg-Olivier, a Yoga Synergy iskola társalapítója bemutatkozik.

 

VINYASA FLOW

Hetente több, mint 2000 ezer ember – köztük számos híresség- látogatja a David Life és Sharon Gannon által 1986-ban alapított Jivamukti jóga stúdiót New York Cityben. A stílus népszerűsége az alapítók által kidolgozott tanítási módszer nagyszerűségében rejlik.

Sharon Gannon és David Life

A gyakorlatsorok alapját az ashtanga jóga adja, az Jivamukti iskolákban az órák azonban éneklést, mantrázást, jóga filozófiai idézetek felolvasását, értelmezését, zenét és pozitív megerősítéseket, légzőgyakorlatokat és meditációt is magukba foglalnak.

Az alapítók elsődleges célja, hogy a jógafilozófia fizikai, pszichológiai, szellemi és erkölcsi tanításait újra egyesítve közvetítsék a jógagyakorlók számára.

Különös hangsúlyt fektetnek a jóga spirituális tanításainak alkalmazására a mindennapi életben. Magyarországon először nálunk vehetsz részt Jivamukti elemekkel tűzdelt Vinyasa Flow órákon.

CALLYGRAPHY JÓGA

Master Zhen Hua Yang által kidolgozott energetikai-gyógyítási rendszer, amelynek három alap-pillére a mentális-információs, a vérkeringési és az emésztési rendszer. Ezen rendszerek szerepe elsődleges az egészség és a hosszú élet szempontjából.
A kínai kalligrafikus írás folyamatosságán, töretlenségén nyugvó, a jóga ászanák, a tai chi és qui gong elemek ötvözetéből összeállított 3 dimenziós mozdulatsorok harmóniát és szépséget sugároznak, feltöltenek enerigával és rendkívül hatékonyan gyógyítanak. Nem csak emésztési, keringési, ízületi és gerinc problémákat, de Parkinsont, Alzheimert és rákos betegségeket is.
Rendszeres gyakorlással az energiaszint megnő, a szemek és a bőr ragyogóvá válnak,a belső béke és boldogság érzete állandósul.

KUNDALINI JÓGA

“A Kundalini Jógát a Tudat és Éberség Jógájának is nevezik. Hatása szinte azonnali. Az erőteljes légzések hatására az egész véráram frissül, oxigenizálódik (mérhetően élettel telibb, “pirosabb” lesz), amely aztán a test mirigyei felé áramolva, azokat átmosva az egész testre gyógyító hatással van: azonnal érezhető  a frissesség, az életerő, az energia, mely nagyszerű kezdést ad a napnak, a hétnek. A légzőgyakorlatok és meditációk utóhatása, az elme elcsendesül, békét tapasztal.

Lehet a Kundalini Jógát szeretni vagy nem szeretni, de semlegesnek maradni, akár egy óra után is képtelenség. Kipróbálni mindenképp éredemes. Az egó kordában tartásának, az önismeretnek és az egyéni fejlődésnek az egyik leghatékonyabb módszere.

A kundalini óráink Yogi Bhajan tanításain és kriyáin alapulnak

Az órán fehér ruházat, fejkendő vagy fejpánt viselete ajánlott.

KEZDŐ TANFOLYAMOK

Rendszeresen indítunk  10 alkalmas  tanfolyamot teljesen kezdőknek, valamint nagyon kevés tapasztalattal rendelkezőknek. Az órák egymásra épülnek. A tanfolyam résztvevői megismerkedhetnek a jóga alapfogalmaival,  alapelveivel és  ászanáival, a helyes testtartással, gerincmozdulatokkal, egyszerűbb légző és meditációs, relaxációs gyakorlatokkal.
A tanfolyami órák nem nyitott órák, alkalmi belépővel csak üresedés esetén, előzetes egyeztetéssel látogathatóak. Az induló  tanfolyamok időpontjával és áraival kapcsolatban érdemes figyelni a kiírást a weboldalon,  Facebookon, olvasni a hírlevelünket. Lehet érdeklődni emailben illetve telefonon is. Minden elérhetőségünk megtalálható a kapcsolat link alatt.

MAGÁN ÓRÁK

Igény esetén vállalunk egyéni és páros ( 2 fő) és kis csoportos 3-6 fős magán órákat alkalmilag vagy rendszeres gyakorlásra, egyéni konzultációt,  egészségi állapot felmérést. 60 perces magánóra 1 főre 4500 Ft/ alkalolom,  2 főre 4000Ft / Fő/ alkalom , 3-5 főre  3000 Ft/fő/ alkalom.   A magánórákhoz előzetes időpont egyeztetés szükséges. Bővebb információt telefonon, emailben lehet kérni a  kapcsolat link alatt megtalálható  telfonszámon és email címen.

TEBIZ ANGEL ÖNISMERETI TRÉNING

Az Egyesült Államokban már jól bevált Trait Mező Módszer hasonló család konstellációs módszereket használ, mint a már nálunk is jól ismert Hellinger terápia. A Tebiz Angel tréning alapját a Hellinger és a Trait Field együtt adja, de még azon is jóval túlmutat Z. Nagy Zibet egyénileg kidolgozott módszerei és különösen kifinomult érzékelései, meglátásai által!

A mező – az állításban részt vevők segítségével – képes feltárni jelenkori életben felgyülemlett traumákból származó problémák forrását; több szintre visszamenőleg felszínre hozni és feloldani az esetleges családi-generációs dinamika eleddig feltáratlan konfliktusait; illetve- a gyakorlat szerint- 8 hónapot előre képes megmutatni azok számára, akik erre befogadóak.

Amiben segít:
• az egyén spirituális fejlődésében, a blokkok feloldásában,
• párkapcsolati, családi-, gyermek-nevelési gondok megoldásában
• egészségügyi problémák, meddőség és egyéb betegségek, problémák kezelésében.

A tréning által eddig fel nem tárt, rejtett egyéni képességek, személyiség jegyek, tulajdonságok is felszínre hozhatók egy magasabb, legtöbbek számára eddig ismeretlen, soha-nem tapasztalt dimenzó energiái által.

Egy BELSŐ UTAZÁSRA és FELTÖLTŐDÉSRE hívunk, ahol felsőbb, vezető éned vezet a problémáid megoldásában!

Önismereti tréninget minden hónap 3. hétvégéjén tartunk.

HANGTÁL MASSZÁZS

A hangrezgés a testünkben található közvetítő közegen, a vízen keresztül hat. A víz testünk minden pontján megtalálható, így a rezgésen keresztül sejtszinten, a sejtmembránt megmozgatva az egész szervezetben egy erőteljes anyagcsere-folyamatot indít el.

A rezgés által képes hatást kifejteni a csontok üreges részeiben, az ízületekben. A rezgés a véráramon és a nyirokrendszeren keresztül pedig minden szervre hatással van. A pangó területeket ismét megtölti vérrel, s fokozatosan feloldjai a fizikai blokkokat.

A hangtál masszázsokat Horváth Viktor vezeti.  A hangtálmasszázs időpontokat a weboldalon és facebookon tesszük közzé.

 

 

 

 

 

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *