monika

A jóga az életembe 2001-ben  tért vissza Ausztráliában töltött éveim alatt. Azóta gyakorlom rendszeresen. Eleinte  ashtanga és power jógát gyakoroltam több nagyszerű oktató segítségével.

Az alap  jóga oktatói tanfolyamot 2006-ban   a Samadhi Yogánál ( ma Jivamukti Yoga) Katie Manistas ( tanárai Simon LowDavid Life és Sharon Gannon) vezetése alatt  végeztem  és azóta számos más tanfolyamon vettem rész. Tanultam többek között Donna Farhitól,  Remete Sándortól,  Alanna Kaivalyától,  Yogeswari-tól.  Kancho Cameron Shayne-től, akinek a Budokon Jóga oktatói tréningjét és Manju Jois-tól akinek az I. ashtanga jóga oktatói tréningjét   is elvégeztem. Master  ZhenHua Yang -nál végeztem el az I. és a II. Callygraphy Jóga oktatói  tanfolyamokat. Képzett   Kismama és baba-mama jóga oktató vagyok, valamint a  Rainbow Kids Yoga tréningjén gyerekjóga oktatói minősítést is szereztem.

A legnagyobb hatással azonban az ausztrál Yoga Synergy iskola társalapítója , Simon Borg- Olivier elhivatottsága, energiája, tudása és jóga iránti szenvedélye volt és van rám.   Több mint két évig gyakoroltam vele rendszeresen, elvégeztem a gyakorlati jóga anatómia és fiziológia tanfolyamát is. Simon Ausztráliában  az egyik legnépszerűbb és legkeresetteb jógaoktatók egyike, de nemzetközileg is elismert szaktekintélynek számít.

Szerencsésnek érzem magam, hogy tanulhattam ésa mai napig rendszeresen tanulhatok tőle, és hogy az ő személyes hozzájárulásával Magyarországon elsőként közvetíthetem azt a gyakorlati jóga anatómia és fiziológia tudást, amit a több mint 35 éves gyakorlói és oktatói tapasztalata alatt szerzett.