Yoga Synergy

A Simon Borg-Olivier és Bianca Machliss, nemzetközileg is elismert fizioterapeuták által alapított Yoga Synergy Sydney egyik legrégebbi, legnagyobb és legnépszerűbb jógaiskolái közé tartozik.

A stílus a nevét onnan kapta, hogy a tradícionális hatha jóga, a védikus és a nyugati jóga anatómia rendkívül mélyreható, részletes ismeretét ötvözi. Simon és Bianca összehangolt munkájának és több, mint 30 éves tanítási tapasztalatának köszönhetően a Synergy stílus folyamatosan fejlődik és alakul.

Az alapítók újra és újra átgondolva az egyes pózok helyes végrehajtását és az instrukciók pontosságát, folyamatosan képzik magukat, egyre több tanításit tapasztalatot ágyaznak be az óráikba, így a YS mai napig fejlődik, alakul és egyre tökéletesedik.

Ennek és a gyakorlati jóga anatómia és fiziológia terén felmutatott eredményieknek és szakértelmüknek köszönhető, hogy olyan sokak számára vonzó az iskolájuk, nem csak Ausztráliában, de az Ázsia-Pacific térségben is. ( beleértve Indonéziát, Thaiföldet, és Japánt is.)

Az általuk kidolgozott öt különböző ászana gyakorlatsor az öt alapelem nevét viseli ( tűz, levegő, föld, víz , éter) s az előző két stílushoz hasonlóan ez is vinyasa alapú, dinamikus jóga, mely leginkább egyfajta önmasszírozáshoz hasonlítható.

A stílus igen hatékonynak bizonyul az erő és rugalmasság fejlesztésében, a szív és érrendszer fitten tartásában és az általános egészség-megőrzésben.

Rendkívüli hangsúlyt fektet a biztonságos testgyakorlásra és a sérülések megelőzésésre illetve felgyorsíthatja a már meglévő sérülések gyógyulását.

Előtérbe helyezi a helyes testtartást minden egyes pózban, különös tekintettel a gerincre. Rendszeres gyakorlása energiával tölt fel, segít a stresszoldásban.

Yoga Synergy Magyarországon csak az Ízisz Jóga Stúdióban gyakorolható.
Simon Borg-Olivier, a Yoga Synergy iskola társalapítója bemutatkozik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.