“Sarokemelés, ez automatikusan a boka és a térd ízület körüli izmok együttes aktiválását eredményezi és segít aktiválni a hasizmokat, ami feszességet és stabilitást ad. A hasi légzés nyugtatólag hat, aktiválja és serkenti a belső szervek működését. Ahogy elindulok guggolásba, minél jobban hajlítom térdem, annál jobban szorítom a combokat befelé. Ez aktiválja a belső comb izmait, erősíti a térdet és a hát alsó részét, a derék tájékát egyszerre.
Ahogy felemelem a karomat az ülőcsontokat leengedem, mint ahogyan a súlyok legördülnek a dróton egy súlyemelő gépen. A karok emelésével a huzal, amely ez esetben a gerincem, könnyen megnyúlik, de ez csupán azért lehetséges, mert a hasfal izmai lazák maradnak, miközben egyszerre feszesek is a teljes testtartás alatt.
Ismét egy belégzés, a has rekeszizmai segítségével. Most teljes talppal guggolás meglehetősen biztonságos, mert, bár áthelyeztem át a talp elülső lábpárnáiról a súlyt a sarkamra. és teli talppal guggolok, a tömeg nagy része a lábam elülső részén van így védem a térdemet, a csípő-ízületemet és a gerincemet is. A vállakat előre és felfelé emelem, a nyak elejét előre tolom, az állam előre és felfelé emelem, ez segít megnyújtani a gerincemet. ”

MEGJEGYZÉSEK:
A gyakorlat végzése közben semmilyen kellemetlen érzést nem szabad érezni. Nem kell semmit sem túlnyújtani, túlfeszíteni vagy túl sokat lélegezni. Mozogj lassan és nyugodtan. Csak annyit végezz el mindenből , amennyi jól esik. A testhőmérséklet emelkedése normális, anélkül, hogy a pulzusszám túlzottan felmenne, ami azt jelzi, hogy a vérkeringés és áramlás fokozódott, különösebb stressz nélkül a testben.

Ha a térded gyenge, csak félig guggolj. Nem kell emelni a sarkad, a karokat, a fejedet ha nem ha nem jó érzés. De ha emeld csak, annyira, amennyire kényelmetlenség és túlzott erőfeszítés nélkül is megy.

A fő cél az, hogy a gerinced megnyújtsd és azokat az izmokat ellazítsd, amelyek a törzset megrövidíthetik, valamint gátolhatják a vér áramlását és a rekeszizom természetes funkcióját. A hasi légzés általában enyhíti a hátfájást, valamint támogatja és táplálja az emésztés, a szaporodás és az immunrendszer belső szerveit.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *