60 perces vinyasa flow óra otthoni gyakorlásra

60 perces Vinyasa Flow gyakorlatsor otthoni gyakorlásra. Ajánlom szeretettel tanítványaimnak, az Ízisz Jóga Stúdió vendégeinek és mindenkinek, aki kedvet érez egy kis mozgáshoz.

Kérem, hogy gyakorlás előtt nézzétek végig a videót, hogy némileg ismerős legyen a gyakorlatsor.

Néhány hasznos tipp a gyakorláshoz:
– Gyakorlás előtt 2-3 órával nem ajánlatos enni és fél órával előtte inni. Gyakorlás közben inni nem tanácsos. Utána érdemes fél órát várni az ivással és egy órát az evéssel.
– A gyakorlatokat kényelmes, nem túl bő ruházatban végezd, mezítláb. A gyakorláshoz az erre speciálisan kialakított jógaszőnyeget használj, ha lehet. Ha még nincs ilyened, keress egy sima, csúszásmentes felületet.
– Mindig hagyj időt a végén legalább 5 perc relaxációra, meditációra.
– Menstruáció ideje alatt nem ajánlott fordított testtartásokat, erős csavarásokat és erős hasizom gyakorlatokat végezni.
– A biztonság legyen az elsődleges szempontod, mindig a könnyebbtől haladj a nehezebb variációk felé, fokozatosan, lassan nehezítsd a pózokat. Például egyensúlyozásnál elég lábujjhegyre emelni az egyik lábat, nem muszáj elemelni a talajtól.
– Figyelj a testedre és a lélegzetre. Kicsi belégzésekkel, lassú, hosszú kilégzésekkel dolgozz. A legbiztonságosabb a természetes, rekeszizom légzés, orron át be és ki.
-Legfontosabb alapelv: “A kevesebb több” ! Azaz: ne feszítsd túl magad sem a lélegzettel, sem fizikálisan, sem mentálisan.
– Ha bármilyen egészségügyi problémád van, gyakorlás előtt kérd ki az orvosod tanácsát illetve gyakorlás alatt figyelj a tested jelzéseire. Fájdalmat nem szabad érezned gyakorlás közben.
-A helyesen végzett gyakorlás után felfrissülsz, feltöltődsz energiával.
-Ha még nem jógáztál korábban, érdemes felkeresned egy tapasztalt oktatót, jógastúdiót, a videók nem helyettesítenek egy “hús-vér” oktatót.

Jó gyakorlást!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.