Áprilisi Hírlevél

Az áprilisi hírlevél tartalmából

• Stúdió projekt: márciusi mérföldkövek
• Megnyitó
• Tanfolyam regisztráció
• A hónap mantrája
• Szösszenetek
———————————————————————————————————————
Stúdió projekt: márciusi mérföldkövek

Folyamatosan és szorgalmasan töltögettem a a márciusi projekt képeket a weboldalra. Hála a sikeres csapatmunkának és nem utolsó sorban persze a “kiváló” projekt menedzsmentnek 🙂 valóban el is készül szinte minden a megnyitóra. (99%…)
Persze a tökéletesség és a teljesség igényével úgyis mindig akad majd csinosítgatni, szépítgeni és változtani való, de remélem azért a megnyitón nem marad el a “WOW!!!” faktor.

Ezért sem lesz fent elsejéig több kép… a végkifejlet legyen meglepetés…. Várok tehát mindenkit szeretettel…
——————————————————————————————————————————————
Tanfolyam regisztráció

Kérek mindenkit újra, akinek szándékában áll az órákat látogatni, hogy nézze meg az új órarend tervezetet is. Amennyiben szeretne bérletet váltani vagy valamelyik tanfolyamra járni, már most fogalja le a helyét, mert limitált a férőhely.
Április másodikával kezdődően, péntekenként 17.00 órától, 60 perces ingyenes, nyitott órát tartok.
Mindenkit szeretettel várok! Hozhattok ismerőst, barátot is, de helyfoglalás itt is szükséges lesz!

Az órarendet itt lehet megnézni:
https://iziszjoga.com/2010/03/26/orarend/

Az online órafoglalás április elsejétől él. Addig emailben várom a regisztrációkat a joga@iziszjoga.com-ra vagy a 06-20-264-57-07-es telefonszámon. Előre is köszönöm.
——————————————————————————————————————————————
A hónap mantrája: A Gayatri mantra

OM bhur bhuvah svāhā
tat savitur varenyam
bhargo devasya dhīmahi
dhiyo yo nah prachodayāt.

A Mantra jelentése:

“A három világot beragyogó legfelsőbb fény világítsa meg teljes egészségben a mi tudatunkat is, és irányítsa intelligenciánk sugarait az erényesség útjára.”
A Gayatri Mantra egy univerzális ima, melyet a Védák, az emberiség legősibb szentírásai őriznek. A Gayatri Mantra magában hordozza a Védák örök igazságát, a védikus tanítások lényegét. A Gayatri mantra fejleszti és javítja a tudást hozó képességet. A Gayatrit az összes Véda anyjaként jellemzik.
Azt tartják, aki százezerszer el tudja ismételni a Gayatri Mantrát, annak minden kívánsága teljesül, bármi legyen is az.
————————————————————————————————————————————-
Szösszenetek

( Részlet Paul Brunton: India titkai c. könyvből- VI fejezet: A halálon győzedelmeskedő jóga )

“….- Hogyan élhet egy ember sokáig? – Gondolataim akaratlanul is újra megszólalnak.
Brahma félrefordítja tekintetét, mintha megfeledkezett volna jelenlétemről.

Három módja van az életkor megnyújtásának. Az első az összes ülőhelyzetek, összes légzési gyakorlat s a mi rendszerünkben található többi titkos gyakorlat állandó alkalmazásában áll. Ezeket a gyakorlatokat addig kell folytatni,míg a jógi tökéletessé nem lesz, ami kizárólag egy megfelelő mester vezetésével érhető el,mert csak az ilyen mester tudja a saját testén igazolni azt, amit tanít.

A másik mód az, hogy a jógi rendszeresen él bizonyos ritka gyógynövényekkel,amelyeket csak olyan beavatottak ismernek, akik ezt a tárgyat sokáig tanulmányozták. Ezek a beavatottak titkon viszik magukkal a gyógynövényeket, vagy ruhájukba rejtik, amikor vándorúton járnak. Amidőn eljön az ilyen beavatott végső eltűnésének ideje, kiválaszt egy érdemes tanítványt, megismerteti a titokkal, és neki ajándékozza a növényeket. Más sohasem férhet hozzájuk.

A harmadik módot nem könnyű megmagyarázni – szakítja meg szavát hirtelen.
– Nem próbálná meg? – biztatom.
– Lehet, hogy ön nevetni fog a szavaimon.
Biztosítom, hogy ellenkezőleg, illő tisztelettel hallgatom fejtegetéseit.

– Jól van. Az ember agyában van egy kicsiny lyuk. Ebben a mélyedésben lakik a lélek. A lyukat valami szelepféle zárja el. A gerincoszlop alsó végében jön létre a láthatatlan életáram, amelyről már több ízben említést tettem. Ennek az áramnak állandó elvesztegetése okozza a test öregedését.
De ha megőrizzük, akkor új élettel tölti meg a testet és hosszantartóvá teheti. Amikor az ember legyőzte önmagát, akkor hozzáláthat, hogy uralomra jusson az élettartam fölött, bizonyos eljárásokkal, amelyeket csak a mi iskolánk haladó jógijai ismernek. És ha fölfelé bírja irányítani ezt az életáramot a gerincben, akkor megkísérelheti összpontosítani az agyban lévő lyukra.

De ha nem talál olyan mestert, aki segíthet neki az agyban lévő lyukat elzáró szelep felnyitásában,akkor nem érhet el sikert. Ám ha talál mestert, aki hajlandó ezt megtenni neki, akkor a láthatatlan áram behatol a lyukba s ott a “hosszú élet nektárjává” válik, ahogyan nevezzük.

Nem könnyű feladat ez, mert romlás vár arra, aki egymagában próbálkozik vele. Az, akinek sikerült, halálhoz hasonló állapotba hozhatja magát, amikor kedve tartja, s így győzedelmeskedhetik az igazi halálon, amidőn ez közelít hozzá. Kiválaszthatja halála pillanatát akármikor, s a legszigorúbb vizsgálat is olyannak fogja találni, mintha természetes halállal halt volna meg.

Akinek mindhárom módszer a rendelkezésére áll, az sok száz évig elélhet. Így tanultam. És ha az ilyen ember meghal, a férgek akkor sem támadják meg a testét. Egy évszázad múlva sem lesz rajta nyoma a szétbomlásnak….”

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.