Callygraphy jóga -30 perces gyakorló videó

30 perces Callygraphy jóga gyakorlás. Master Zhenhua Yang által kidolgozott energetikai-gyógyítási rendszer, amelynek három alap-pillére a mentális-információs, a vérkeringési és az emésztési rendszer. Ezen rendszerek szerepe elsődleges az egészség és a hosszú élet szempontjából.

A kínai kalligrafikus írás folyamatosságán, töretlenségén nyugvó, a jóga ászanák, a tai chi és qui gong elemek ötvözetéből összeállított 3 dimenziós mozdulatsorok harmóniát és szépséget sugároznak, feltöltenek energiával és rendkívül hatékonyan gyógyítanak-nem csak emésztési, keringési, ízületi és gerinc problémákat, de Parkinsont, Alzheimert és rákos betegségeket is!!

Rendszeres gyakorlással az energiaszint megnő, az anyagcsere helyreáll, a szervezet sejtszinten megtisztul, a szemek és a bőr ragyogóvá válnak, a belső béke és boldogság érzete állandósul.

Minden mozdulat a Dan Tien-ből, a test energetikai elmeközpontjából indul és oda érkezik ( kb. 4 ujjnyival a köldök alatt található). Fontos szerepe van az energia áramoltatásában a két tenyér, a két talp, a medencefenék, a szívközpont, a homlok és a fejtető vortexének is.

A légzés lehetőleg természetes, orron át végzett hasi (rekeszizom) légzés legyen, melyet időnként körkörös, fordított hasi légzés vált fel. (Hasfal körzéseknél a belégzésre a hasfal befelé, a kilégzésnél kifelé mozdul, mint pl. a qui gong I. és qui gong II.-es gyakorlatsorok végén és a holdenergiás tisztításnál ez látható.)

Gyakorlás alatt – különösen-gerincproblémákkal küzdőknek – ajánlott odafigyelni a helyes gerinctartásra, mely a padló felé leengedett farokcsontot jelent, semleges medencetartást azaz enyhén megnyújtott alsó -háti szakaszt. A mozdulatok nem csípőből indulnak, hanem a köldöktől fölfelé eső csigolyák mozgatására törekszenek.

A térdeken végig enyhén- intenzívebb hatásért erőteljesebben -behajlítva tartjuk a súlypontot a lábujjakra és a láb elejére, illetve a combokra terhelve.

A videót szeretettel ajánlom otthoni gyakorlásra kedves tanítványaimnak és bárkinek, aki kedvet érez hozzá.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.