Mindenkit szeretettel meghívok a december 3-i Nyílt napra és a kapcsolódó programokra! További részletek hamarosan az órák már az órarendben, meg lehet kezdeni a bejelentkezést!
Néhány fontos és hasznos tudnivalő a nyíltnapi programhoz:
Hosszú kihagyás után ismét hírlevéllel jelentkezem sok aktualitással.

Először is jó látni, hogy újra helyre rázódni látszik kis közösségünk színe java, a legkitartóbb “ keménymag” a szeptemberi-októberi sokk után. Még most sem igazán tudom miben lelhető a sok elmaradás oka, bár próbáltam kideríteni. Volt egyszer egy iskola kezdés és az azzal járó bonyodalmak.

Másodszor “rejtélyes” módon mindig mindenki egyszerre műtteti magát, rándítja meg a vállát, ficamítja ki a bokáját, vagy utazik el hétvégére, illetve túlórázik. És még próbálja nekem valaki azt mondani, hogy nincs kollektív tudat, vagy hogy nem tartozunk mindannyian ugyanahoz az “EGY”-hez. Az elmúlt két év tapasztalatai és tendenciái egyértelműen ezt bizonyítják.

Viszont olyan időket élünk, amelyben a legnagyobb szükségünk van és lesz lelki és spirituális támaszra, egy közösség támogatására, energiájára és erejére. Még inkább szükség lesz egy “helyre”, amely megnyugvást és feltöltődést , maximális kikapcsolódást ad. Ha magadban , legbelül még nem sikerült ezt a helyet feltérképezned mindennapi elmélkedéseid és meditációd során, akkor folytatnod kell a keresést, míg rá nem találsz a belső békéd szentélyére.

Lehet a keresésed módszere bármi. Bármi az égadta világon , amit imádsz csinálni, amiben teljesen el tudsz merülni. Valami, ami 200%-ig a jelenben tart: zenélés, sudoku, focizás, festés, rajzolás, kézimunka, egy jó könyv, főzés vagy épp a jógázás.

Hagyd , hogy az elméd feloldódjon benne, teljesen átadva magad a tevékenységnek, hogy egy rövid időre elfelejthess mindent, ami a mindennapokban aggaszt, vagy megoldásra vár. Törölj ki minden más gondolatot, a fejedből, mintha csak újraformattálnád a fejedben lévő hardrive-ot, csakúgy, ahogyan a számítógépedet is karban tartod. Elengedhetetlen az egészségedhez, a saját és a körülötted lévők boldogságához, kiegyensúlyozottságához, a harmonikus kapcsolatokhoz.

És ehhez próbálok további segítságet nyújtani nektek és minden kedves ismerősötöknek, barátotoknak, családtagnak, akiket magatokkal hoztok a December 3-i nyílt napi órákra és rendezvényekre.

• Az egynapos programon az idén kissé túlmutatunk, a hétvégi előadásokat, bemutatókat megelőzi a November 28-án 17.00 órakor kezdődő kiállítás megynyitó. A fotókiállítás témája a Szülés valódi természete.

Akik kismama jógára jártak, illetve járnak hozzám, azok azonnal megértik, hogyan kapcsolódik a téma a jógaoktatáshoz, és hogy miért tartom rendkívül fontosnak a háborítatlan szülést. Akik még nem tudják, de kíváncsiak rá, azoknak elmondom a megnyitón.

A megnyitó beszédet Monostori Krisztina szülésznő tartja a Réthy Pál kórháztól, meghívtam egy független bábát is, Vincze Felíciát, és néhány tapasztalt anyukát is a beszélgetésre. Azokat is szívesen látom, akik még csak tervezik a gyermekvállalást. A testi-lelki felkészülést egy ekkora döntésre, nem lehet elég korán kezdeni!

December 1-jén 17.00 órakor a centerben ismét flashmobot tartok, közkívánatra és a nyílt nap promóciójára. Sokan sajnálták a múltkor, hogy lemaradtak, hát íme, itt az újabb lehetőség! Remélem most már nem csak 25 –en, hanem legalább 45-en leszünk! 2-3 napüdvözlet bemelegítés után a mostani Synergy sorozat elejét fogjuk csinálni, egy hosszab szám, maximum 10 perc erejéig. Aki nem a Synergy órákra jár ,de szeretne jönni, szóljon, és megmutatom, akár az órákon is elgyakorolhatjuk előtte néhányszor! Sok- sok lelkes részvevőt várok!!!!!

December 2-án, pénteken délelőtt 10-12.00 Babahordozó és mosható pelenka bemutató lesz. A Gyulai Babahordozó klubtól Pákozdi Ági látogat el hozzánk, hogy bemutassa és kipróbálhassátok a babahordozókat, illetve kölcsönzésre is nyílik lehetőség. Adjátok tovább mindenkinek, aki érintett lehet a témában, külsősöket is várok!

Nyílt napi Programok December 3-án pedig a következőképpen alakulnak:

A fenti programhoz néhány fontos megjegyzés:

• Az órák, előadások, rendezvények ingyenesek, de a mandala festéshez anyagköltség hozzájárulást szeretnék kérni, 1000ft-ot mandalánként. A mandalfestés- a félreértések elkerülése végett- nem csak gyermekeknek való! Sőt! A selyemre történő festés némi kézügyességet kíván, így a gyerekek igényelni fogják a felnőtt segítséget a kontúrozáshoz , előrajzoláshoz. Kiváló program és közös elfoglaltság a családnak., de egydülálló műkedvelőket is nagy szerettettel várok. Én kipróbáltam Luca lányommal és bizton állítom, hogy „addiktív” terápia!
A háborítatlan szülésről szóló beszélgetésre nem csak várandós kismamákat, hanem családtervezés előtt álló párokat, hölgyeket is várok!
• Sikerült Budapestről meghívnom egy Kirtán ( mantra ) zenekart, akik vállaták, hogy csak útiköltség, koszt/ kvártély fedezet ellenében eljönnek egy estére, hogy számunkra „felhőtlen szórakozást, maradandó élményt biztosítsanak, mintegy megkoronázva a napot”.

Hogy az útiköltséget fedezni tudjam, az esti program adományos lesz. 500 Ft adomány ellenében minden adományozó tombolajegyet kap cserébe. A tombolán pedig bérleteket és egyéb tárgyakat lehet majd nyerni.

• A terülj asztalkámhoz szintén kérem a segítségeteket, ahogyan tavaly is, annyi különbséggel, hogy most szigorúan laktóz- glutén- tojás és állati fehérje-mentes dolgokat szeretném, ha hoznátok, hogy senkinek ne legyen abból problémája, hogy mit lehet és mit nem lehet megennie az asztalon található dolgok közül. Mindenhez kérek majd egy címkét is, névvel, és recepttel együtt ( hogy ebből is tanuljunk valamit ) De ahogyan tavaly, most is szóljatok, hogyha akartok hozni valamit, és azt is hogy mit, hogy egyeztetni tudjam előre mindenkivel. Mindenki hozzájárulását a nyílt nap sikeréhez is előre köszönöm.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *