Újjászületés workshop Szilasi Mártival április 29-én!!!

A nagy sikerű bevezető előadás és workshop után Szilasi Márti visszatér hozzánk egy egész napos újjászületés ( rebirthing) légzés műhelyre.

A workshop időpontja április 29.  vasárnap, 10.00-18.00 ig.  A részvételi díj. 9.000 Ft. Bővebb ismertetőt alább olvashattok.

A workshop az órarendben  már megtalálható, bejelentkezés a foglalási rendszeren keresztül, emailben, telefonon, vagy személyesen a stúdióban.

A megújulás, az újjászületés az egyén tudatfejlődés szempontjából is rendkívül fontos lehetősége az embernek, melyet legtöbbször szabad akaratából választ.

A változás-változtatás lehetősége annak felismerésében van. Ha az ember erre a fejlődési folyamatra fókuszál, ezerféleképpen nyílik meg előtte a megújulás, újjászületés szépsége.

A tudatos újjászületés egyik leghatékonyabb eszköze, a rebirthing, ez a hollotrop légzés egyik ága, amelyben a fókusz a fogantatás előtti pillanaton is magába foglalóan a magzati lét stádiumain és a születésen van. A holisztikus gyógyításon belül kétségtelenül az egyik legérdekesebb és leghatásosabb gyakorlat, amely egy tudatos légzéstechnikán alapul, melynek számos kapcsolódási pontja van  ősi rendszerekkel (jóga).

Az USA-ban 1962-ben Leonard Orr egy kád meleg vízben elmerülve légzéshez kapcsolódó spontán tapasztalatot élt át, melynek során nagyon intenzív fizikai és érzelmi benyomásokat szerzett, saját születése traumáit élte át újra.

Orr szerint a boldogtalanságunk öt fő oka: a születés traumája, a szülők rosszallása, negatív hozzáállás (hitrenszerek), önkéntelen halálvágy, előző életek hatásai.

A légzés a ’90 es évektől már az egész világon elfogadott és használt módszerré nőtte ki magát. A transzperszonális újjászületés lényege: érzelmileg befejezni a születést. Ez egy misztikus utazás, misztikus dimenziókba. Irányított folymatos légzés segítségével, sokszor fájdalmas testi érzetekkel kísérve létrejön egy kémiai változás is, mely kiegyensúlyozza a prána és apána arányát, a testi érzetekből egy csakratérkép alapján egyértelműen olvashatunk.

A folyamatban egészen a fogantatás előtti állapotig megyünk, mostanában egészen a szakrális térbe viszem a klienseket, mikor már meghozták a döntést a leszületésről. Rengeteg félelem, bizonytalanság, kishitűség származik már ebből a szakaszból.

Aztán jön a többi trauma: akartak e? Bizonytalanok voltak-e a szülők, talán közömbösek..vagy netán ellentétes neműnek várták a gyereket? Ezek mind-mind az egész életünket meghatározó hatások. Munkám során nap mint nap olyan nőkkel találkozom akiket fiúnak vártak,vagy kimondottan vagy kimondatlanul.

Ezek a nők egész életükben azzal az érzéssel küzdenek, hogy nem elég jók, nem elég szerethetők. A párkapcsolatatik általában nehézkesek (ha domináns férfire találnak azokkal rivalizálnak, ha gyengébbre találnak hamarosan kialszik a lelkesedés), hosszú távon nem működik a szexualitás és általában véget ér a kapcsolat.

Általában egyedül vannak és nem értik mi az, ami miatt nem működik az életük egyik legfontosabb területe. Ezeknek a nőknek általában sok problémájuk van a kettes csakrával (petefészek,méh,vesék) és biztos, hogy az óvodai, iskolai farsangon nem kiránylánynak öltöztek…

A következő probléma a köldökzsinór túl korai elvágása. Nincs idő arra, hogy bizalommal tudjunk lélegezni, halálfélelem kapcsolódik minden egyes lélegzetvételhez felnőtt korunkban tudat alatt.

A születés lehetővé teszi, hogy a testi szinten blokkolt energiák feljöjjenek és a tudatunkba emelve elhagyhatjuk a felnőtt korban kialakult negatív mechanizmusokat, melyek akadályozzák a boldogságunkat.

A rebirthing módszerével gyógyítható betegségek, tényezők:

– szorongás
– stressz
– pánikrohamok
– idegesség
– közöny
– fóbiák
– érzelmi hullámzás
– dadogás
– szédülés
– impotencia
– fejfájás,
– epilepszia
– aritmia
– dühkitörések.

A szexuális élet örömteli megélése szoros összefüggést mutat a légzésünk minőségével, a születésünk körülményeivel szintén. A rebirthing technikájával lehetőség nyílik arra, hogy feloldjuk a gyönyör megélését gátoló hiedelmeinket, beidegződéseinket, félelmeinket.

A technikát alkalmazzuk ún.”szárazföldi” módon: ez bárhol csoportosan vagy egyénileg végezhető és van egy vízi része, melyet meleg, kb.37 fokos vízben. Itt a légzés indítja a születés folyamatát, nem kimondottan a meleg víz. A rebirthingnek van egy hideg vizes változata is, de ez nem annyira közkedvelt, mint a meleg vizes változat.

A rebirthinggel tehát a test, szellem és az érzések összehangolásán túlmenően, egy olyan mély belső csend és tudatosság állapotába kerülhetünk, melynek során a létezés lényegét ismerjük meg és fedezzük fel ösztönösen, tehát az önmagunkon, valamint az idő és tér korlátain túllépő tudat állapotát.

Szilasi Márti

vezető, minősített jógaoktató
transzperszonális légzésterapeuta


Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.