Seane Corn- workshop beszámoló

Senae Corn Vinyasa Flow Workshop –  Mindig nagyon nagy élményt jelent számomra  rendkívüli tudással rendelkező,  jóga iránti végtelen szenvedéllyel megáldott joktatók óráin részt venni. Ezért is örültem annyira, hogy Amerika egyik legnépszerűbb  vinyasa flow oktatója Budapesten tartott  4 foglalkozást július 16-18-a között.

Nem is okozott csalódást- sőt…  Seane valódi inspiráció.  Sugárzó, közvetlen, végtelen kedves személyiség, mélyre ható fiziológia, anatómia és spirituális tudással, akinek elsődleges és legfontosabb küldetésévé vált, hogy a jóga mindennapi gyakorlati tanításait  juttassa el oda, ahol a legnagyobb szükség van rá: többek között Dél-Afrikába, Haitire, Ugandába, Kambodzsába. Az Off  the Mat into the World Project egyik vezetőjeként ma az egyik  legelismertebb,  legtöbb publicitást kapó személyisége a jelenkori jóga mozgalomnak.

Az órákon legtöbb szó is erről esett, a  jóga egyénre gyakorolt spirituális, lelki hatásairól, és azok meghatározó szerepéről a mindennapjainkban. Külön órát szenteltünk a csakrák és az egyes pózok kapcsolatának.

Megbeszéltünk sok tanítási,  módszertani kérdést, hiszen a résztvevők többsége maga is oktató volt. Szó esett  néhány személyes élményől, tapasztalatról is és persze nem utolsó sorban gyakoroltunk is minden alkalommal… jó meleg nyári napok révén- egy -egy óra után úgy néztünk ki, mint aki épp akkor szállt ki a fürdőkádból, ruhástól mindenestől…szóval csöpögtünk az izzadságtól- valódi méregtelenítés volt minden óra. S noha nem  voltak a sorozatokban igazán nehéz elemek mégis minden óra igazán élvezetes volt és  igazi kihívást jelenetett.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.