Szögliget

A  Szögligeti Jóga tábor résztvevőinek száma végül egész szépen kikerekedett 16-ra, ebből hárman csatlakoztak hozzám Békéscsabáról.   Az első nap első fele az odautazással telt el, így aznap délutánra már csak egy könnyed  gyakorlás jutott a beköltözés után, a ház háta mögött rögtönzött, kicsit hepe-hupás gyakorlótéren.  De egy igazi jógi számára nincs akadály, néhány légy vagy szúnyog, tűző nap nem jelenthet akadályt. Kellő elmélyüléssel az ember ilyen apróságokról tudomást sem vesz! Vacsora után rövid  tábornyitó beszélgetéssel zártuk az estét.

Az első nap  elmaradásait pótlandó a második napra három gyakorlás terveztünk be. A reggeli gyengéd ébresztő nyújtásokkal, sok légzőgyakorlattal meditációval telt., majd ebéd előtt  egy ászana- intenzívebb rövid gyakorlás következett. A második nap leghosszabb  ( 2 órásra sikeredett)  és legintenzívebb gyakorlását Synergy stílusban késő délutánra tettük.  Vacsora utánra már nem maradt erőnk a beszélgetésre. Lehet, hogy a  napi három gyakorlás kicsit ambíciózus vállalkozás volt az átlag heti egy után?

A harmadik napot természetesen ismét reggeli gyakorlással indítottuk, majd egész napos szabad program következett. Ki hegyet mászott, túrázott, ki pihent vagy épp  az ebéd készítésén szorgoskodott. A Csabai szekció túristáskodott: átfagytunk az Aggteleki barlangban, de megérte!  Utána játszótér, gumiasztal ( + bokaficam:-), ebéd, majd megnéztük a világ legnagyobb könyvét.

Visszaérkezésünk után kezdődhetett a délutáni gyakorlás vinyasa flow stílusban, Jivamukti elemekkel megspékelve. Bár csak 90 perces óra volt, kellemesen intenzívre sikeredett – a Debreceniek ugyan ennek nem annyira örültek… pedig  a könnyed nyújtásokhoz  a hőség is nagy szeretettel járult hozzá…Szóval igazi méregtelenítő óra kerekedett belőle, ami után megint csak nem maradt energiája senkinek az éjszakázásra.

Az utolsó reggeli gyakorlást így Mariann  ismét gyengéd nyújtásokkal, csavarásokkal tűzdelte. Majd  a napimádók  Jóga nidrával zárták a tábort az udvar napsütötte füvén.

Reggeli,  majd rövid búcsúzkodás következett. Jövőre újra, talán nem ugyanekkor és nem  ugyanitt, de lesz jógatábor!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.