Ashtanga sorozat- online jóga óra

Az ashtanga kezdő sorozat rövidített változata-otthoni gyakorlásra.

Néhány hasznos tanács:

– Gyakorlás előtt 2-3 órával nem ajánlatos enni és fél órával előtte inni. Gyakorlás közben a folydékbevitel nem tanácsos. Utána érdemes fél órát várni az ivással és egy órát az evéssel.

– A gyakorlatokat kényelmes, nem túl bő ruházatban végezd, mezítláb. A gyakorláshoz az erre speciálisan kialakított jógaszőnyeget használj, ha lehet. Ha még nincs ilyened, keress egy sima, csúszásmentes felületet.

– Mindig hagyj időt a végén legalább 5 perc relaxációra.

– Menstruáció ideje alatt nem szabad fordított testtartásokat, erős csavarásokat és erős hasizom gyakorlatokat végezni.

– A biztonság legyen az elsődleges szempontod, mindig a könnyebbtől haladj a nehezebb variációk felé, fokozatosan, lassan nehezítsd a pózokat.

– Figyelj a testedre és a lélegzetre. Fél tüdőnyi belégzésekkel, teljes kilégzésekkel dolgozz. Ha nem tudod az általam diktált légzés tempót tartani, a legbiztonságosabb ha saját, természetes légzésedre hagyatkozol, ez azonban mindig az orron át történjen, ki és be egyaránt.

Legfontosabb alapelv: “A kevesebb több” legyen! Azaz: ne feszítsd túl magad sem a lélegzettel, sem fizikálisan, sem mentálisan. A helyesen végzett gyakorlás után felfrissülve kell érzed magad!

Tipp: a kis négyzetre kattintva a jobb alsó sarokban teljes képernyőn nézheted a képet!

Jó gyakorlást!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.