Legfrissebb Stúdió Hírek

Sikerekben, örömökben gazdag Boldog Új Évet kívánok mindenkinek sok jógával és jó egészséggel! Nem is tudom, hogy az év eleji létszám-növekedést az órákon minek tudjam be : az új évi fogadalmaknak, vagy a nagy karácsonyi és újévi lakomák eredeményeképp felcsúszott dekáknak. 🙂

Mindenesetre melengeti a szívemet, hogy egyre több embernek válik szenvedélyévé kicsiny városunkban a jóga. Köszönöm a lelkesedést és kívánok mindenkinek sok-sok kitartást és erőt a gyakorláshoz az új évben is. És most a hírek.

• Yogeswari, vezető Jivamukti oktató újra Budapesten január végén!
Január 29-én és 30-án 13-15 óráig vinyasa krama órák. Szombaton 15.30-tól egy órás satsang, vasárnap az óra után kérdezz-felelek, képek és elköszönés.

1 alkalom+ satsang 8000 Ft. Mindkét óra + satsang 14500Ft (számla igénye esetén + Áfa)

A workshop angolul lesz, így némi angol tudás nem árt, de szükség esetén segítek. A foglalkozásokon bárki részt vehet. Jelentkezni nálam, személyesen a stúdióban, vagy emailben, ill. telefonon.

• Január 15-én, szombaton és január 29-én szombaton (a Yogeswari workshop miatt) az órák elmaradnak. Egyelőre sajnos nem tudom megoldani a helyettesítést, így az esetleges kényelmetlenségért előre is elnézést kérek.

A jó hír viszont az, hogy az elmaradt órákat pótlandó, a fennmaradó egy januári hétvégén szombaton és vasárnap is tartok órákat. Január 22-én szombaton és 23-án vasárnap 16 órától 90 perces órák. Stílust kedvetek szerint választhattok.

• Ha igény volna rá, szombaton délután visszahozhatnánk a 90 perces hagyományos órákat a családi jóga helyett, de ehhez szükségem van a visszajelzésetekre. Kellő számú rendszeres gyakorló esetén februártól újra 90 perces szombat délutáni órát tartanék. Várom a visszajelzéseket!

• Az első Jóga Nidra és Pranayama órát 2011-ben (Jógikus alvás, irányított mély az relaxáció) az év első 10 milliószoros napjántartjuk február 4-én, pénteken 17.00 órától tartjuk. Az órára, mely most is adományos lesz, már most lehet helyet foglalni.

• Új év, új bérlet rendszer és új árak. Január 15-től változnak az alkalmi belépők és a bérletek árai is. 4, 8, 12 alkalmas, 30, 60 ill. 90 napig érvényes bérletek lesznek. Illetve korlátlan felhasználásra jogosító negyedéves és féléves bérleteket is lehet majd vásárolni.

Bérlettel, heti 2-3 alkalom esetén még mindig rendkívül kedvező áron lehet az órákat látogatni! A további részletek az árak alatt olvashatók.

• Csak nálunk, jóga tappancs, az utazó mini szőnyeg! Kiváló azok számára is akinek hajlamos a keze –lába az izzadásra, a csúszásra. Utazáskor pedig azért hasznos, mert nem kell jóga szőnyeget cipelni, helytakarékos, könnyű. Így nincs többé kifogás, utazás alatt is be lehet iktatni néhány kora reggeli napüdvözletet és egy-két kellemes nyújtást.
A szett ára 8990 Ft

Valentin napra, születésnapra, évfordulóra ajándékutalvány váltható. Bérletre, jógaórákra, vagy könyvre, jógaeszközre is felhasználható ajándékutalványok tetszés szerinti összegben vásárolhatóak, rendelhetőek emailben, telefonon, vagy személyesen a stúdióban.

—————————————————————————————————————————-

A Hónap mantrája:

jaya gurudev jaya jaya gurudev jaya, jaya gurudev jaya satya gurudev jaya
“Üdv az édes és igaz Gurunak, aki megszabadít a tudatlanságomtól , s felfedi előttem igazi önvalómat.”
Krisna Das előadásában a kirtánt itt lehet megnézni.


———————————————————————————————————————

Szösszenetek: Bölcsességről, szeretetről

“ Ahogy a múltban kialakult bölcsesség a földi, fizikai világ erőiben, a természeti erőkben nyilatkozik meg, úgy fog a jövőben maga a szeretet is új természeti erőként minden jelenségben megnyilatkozni.

A jövő egész fejlődésének az a titka, hogy a megismerés és mindaz, amit az ember a fejlődés igazi megértése alapján létrehoz, nem más, mint vetés, amelynek szeretetté kell érnie.

A bölcsesség kozmosza a szeretet kozmoszává fejlődik. A külső világ bölcsessége a földi léttől kezdve belső bölcsességgé válik az emberben. És ha ott belsőségessé vált, a szeretet csírája lesz. A szeretet előfeltétele a bölcsesség, a szeretet az ÉN-ben újjászületett bölcsesség eredménye.”

/Rudolf Steiner/

—————————————————————————————————————————–

Gyakorlati anatómia tippek: Jalandhara bandha – állzár

A bandha vagy jógikus zár- az egyes ízületegyütteseket körülvevő izmok együttes aktiválását jelenti.

A nyak körül ellentétes izom csoportok aktiválása közben az állunkat lazán tartjuk, a vállakat enyhén lefelé nyomjuk a csípő irányába, miközben a váll izmai szintén lazák maradnak.

Ha-Jalandhara bandha –a kompresszív nyakzár esetén az energiát a nyaktól és a fejtől el irányítjuk. Itt az állunkat közelítjük a mellkashoz és a nyakcsigolyákhoz , miközben a nyak hátulja megnyúlik.

A legtöbb légzőgyakorlatnál fontos szerepe van ennek a zárnak, mert megakadályozza a túlzott nyomás emelkedést a fejben és az agyban levegő-benntartás esetén.

A Tha-Jalandhara bandhát (expanzív nyakzár) is gyakran használjuk gyakorlat végzés közben, csak ritkán nevezzük meg. Egyik legjobb példája a felfelé néző kutya, Urdva Mukha Svanasana.

Itt az energiát a fej és a nyak irányába húzzuk azáltal, hogy a nyak elülső része megnyúlik, miközben előre toljuk azt, és az állunkat felfelé és előre emeljük.

——————————————————————————————————————————-
A hónap vega receptje: Mandula tej

Hozzávalók:
1/ 2 bögre nyers mandula
2 bögre hideg víz
ízesítés ízlés szerint: juharszirup, méz, vanília stb.( elhagyható!)

Elkészítése:

Áztassuk be a mandulát éjszakára. Szűrjük le, és hámozzuk meg őket. A beáztatott mandulát 2 csésze hideg vízzel,( és a juharsziruppal) helyezzük a turmixgépbe. Magas fokozaton, 2-3 percig turmixolva sűrű fehér tejet kapunk. Finom szűrőn szűrjük át. Ha ekkor sok kása marad, akkor nem turmixoltuk eleget.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *