Januári hírlevél

Legfrissebb Stúdió Hírek

Sikerekben, örömökben gazdag Boldog Új Évet kívánok mindenkinek sok jógával és jó egészséggel! Nem is tudom, hogy az év eleji létszám-növekedést az órákon minek tudjam be : az új évi fogadalmaknak, vagy a nagy karácsonyi és újévi lakomák eredeményeképp felcsúszott dekáknak. 🙂

Mindenesetre melengeti a szívemet, hogy egyre több embernek válik szenvedélyévé kicsiny városunkban a jóga. Köszönöm a lelkesedést és kívánok mindenkinek sok-sok kitartást és erőt a gyakorláshoz az új évben is. És most a hírek.

• Yogeswari, vezető Jivamukti oktató újra Budapesten január végén!
Január 29-én és 30-án 13-15 óráig vinyasa krama órák. Szombaton 15.30-tól egy órás satsang, vasárnap az óra után kérdezz-felelek, képek és elköszönés.

1 alkalom+ satsang 8000 Ft. Mindkét óra + satsang 14500Ft (számla igénye esetén + Áfa)

A workshop angolul lesz, így némi angol tudás nem árt, de szükség esetén segítek. A foglalkozásokon bárki részt vehet. Jelentkezni nálam, személyesen a stúdióban, vagy emailben, ill. telefonon.

• Január 15-én, szombaton és január 29-én szombaton (a Yogeswari workshop miatt) az órák elmaradnak. Egyelőre sajnos nem tudom megoldani a helyettesítést, így az esetleges kényelmetlenségért előre is elnézést kérek.

A jó hír viszont az, hogy az elmaradt órákat pótlandó, a fennmaradó egy januári hétvégén szombaton és vasárnap is tartok órákat. Január 22-én szombaton és 23-án vasárnap 16 órától 90 perces órák. Stílust kedvetek szerint választhattok.

• Ha igény volna rá, szombaton délután visszahozhatnánk a 90 perces hagyományos órákat a családi jóga helyett, de ehhez szükségem van a visszajelzésetekre. Kellő számú rendszeres gyakorló esetén februártól újra 90 perces szombat délutáni órát tartanék. Várom a visszajelzéseket!

• Az első Jóga Nidra és Pranayama órát 2011-ben (Jógikus alvás, irányított mély az relaxáció) az év első 10 milliószoros napjántartjuk február 4-én, pénteken 17.00 órától tartjuk. Az órára, mely most is adományos lesz, már most lehet helyet foglalni.

• Új év, új bérlet rendszer és új árak. Január 15-től változnak az alkalmi belépők és a bérletek árai is. 4, 8, 12 alkalmas, 30, 60 ill. 90 napig érvényes bérletek lesznek. Illetve korlátlan felhasználásra jogosító negyedéves és féléves bérleteket is lehet majd vásárolni.

Bérlettel, heti 2-3 alkalom esetén még mindig rendkívül kedvező áron lehet az órákat látogatni! A további részletek az árak alatt olvashatók.

• Csak nálunk, jóga tappancs, az utazó mini szőnyeg! Kiváló azok számára is akinek hajlamos a keze –lába az izzadásra, a csúszásra. Utazáskor pedig azért hasznos, mert nem kell jóga szőnyeget cipelni, helytakarékos, könnyű. Így nincs többé kifogás, utazás alatt is be lehet iktatni néhány kora reggeli napüdvözletet és egy-két kellemes nyújtást.
A szett ára 8990 Ft

Valentin napra, születésnapra, évfordulóra ajándékutalvány váltható. Bérletre, jógaórákra, vagy könyvre, jógaeszközre is felhasználható ajándékutalványok tetszés szerinti összegben vásárolhatóak, rendelhetőek emailben, telefonon, vagy személyesen a stúdióban.

—————————————————————————————————————————-

A Hónap mantrája:

jaya gurudev jaya jaya gurudev jaya, jaya gurudev jaya satya gurudev jaya
“Üdv az édes és igaz Gurunak, aki megszabadít a tudatlanságomtól , s felfedi előttem igazi önvalómat.”
Krisna Das előadásában a kirtánt itt lehet megnézni.


———————————————————————————————————————

Szösszenetek: Bölcsességről, szeretetről

“ Ahogy a múltban kialakult bölcsesség a földi, fizikai világ erőiben, a természeti erőkben nyilatkozik meg, úgy fog a jövőben maga a szeretet is új természeti erőként minden jelenségben megnyilatkozni.

A jövő egész fejlődésének az a titka, hogy a megismerés és mindaz, amit az ember a fejlődés igazi megértése alapján létrehoz, nem más, mint vetés, amelynek szeretetté kell érnie.

A bölcsesség kozmosza a szeretet kozmoszává fejlődik. A külső világ bölcsessége a földi léttől kezdve belső bölcsességgé válik az emberben. És ha ott belsőségessé vált, a szeretet csírája lesz. A szeretet előfeltétele a bölcsesség, a szeretet az ÉN-ben újjászületett bölcsesség eredménye.”

/Rudolf Steiner/

—————————————————————————————————————————–

Gyakorlati anatómia tippek: Jalandhara bandha – állzár

A bandha vagy jógikus zár- az egyes ízületegyütteseket körülvevő izmok együttes aktiválását jelenti.

A nyak körül ellentétes izom csoportok aktiválása közben az állunkat lazán tartjuk, a vállakat enyhén lefelé nyomjuk a csípő irányába, miközben a váll izmai szintén lazák maradnak.

Ha-Jalandhara bandha –a kompresszív nyakzár esetén az energiát a nyaktól és a fejtől el irányítjuk. Itt az állunkat közelítjük a mellkashoz és a nyakcsigolyákhoz , miközben a nyak hátulja megnyúlik.

A legtöbb légzőgyakorlatnál fontos szerepe van ennek a zárnak, mert megakadályozza a túlzott nyomás emelkedést a fejben és az agyban levegő-benntartás esetén.

A Tha-Jalandhara bandhát (expanzív nyakzár) is gyakran használjuk gyakorlat végzés közben, csak ritkán nevezzük meg. Egyik legjobb példája a felfelé néző kutya, Urdva Mukha Svanasana.

Itt az energiát a fej és a nyak irányába húzzuk azáltal, hogy a nyak elülső része megnyúlik, miközben előre toljuk azt, és az állunkat felfelé és előre emeljük.

——————————————————————————————————————————-
A hónap vega receptje: Mandula tej

Hozzávalók:
1/ 2 bögre nyers mandula
2 bögre hideg víz
ízesítés ízlés szerint: juharszirup, méz, vanília stb.( elhagyható!)

Elkészítése:

Áztassuk be a mandulát éjszakára. Szűrjük le, és hámozzuk meg őket. A beáztatott mandulát 2 csésze hideg vízzel,( és a juharsziruppal) helyezzük a turmixgépbe. Magas fokozaton, 2-3 percig turmixolva sűrű fehér tejet kapunk. Finom szűrőn szűrjük át. Ha ekkor sok kása marad, akkor nem turmixoltuk eleget.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.