Kezdő Vinyasa Jóga Ismertető

“A Magyar Jógaoktatók Szövetsége egységesen a jóga fogalmát Indiából származó ősi, a gyakorlaton alapuló egyetemes bölcseleti rendszerként határozza meg, amely az ember testi, lelki, szellemi, szociális és spirituális kiteljesedését szolgálja.

Végső célja a megvilágosodás, az elme feletti tökéletes uralom elnyerése, egyesülés a Felsőbb Énnel. A jóga a test és a lélek tudománya. Segít minden idők emberének visszatalálni a harmónia, az egészség és a boldogság útjára sok ezer éves gyakorlatai és filozófiája segítségével.”

A vinyasa stílusú jóga légzés intenzív, dinamikus jóga ászana gyakorlás, mely folyamatos mozgással, és szinkronizált, ritmikus légzéssel köti össze a pózokat. Mindemellett nagy hangsúlyt fektet az ászanák pontos végrehajtására. A gyakorlatsor pontos követése jelentős mennyiségű hőt termel a testben, mely jótékony, méregtelenítő hatással van a szervezetre.

Rendszeres gyakorlása erőt, rugalmasságot ad, jó közérzetet biztosít, erősíti a szivet, és a vérkeringést, maszírozza a belső szerveket, stimulálja a nyirokrendszert. Jótékony hatással van az idegrendszerre ezáltal kiváló stresszoldó. Az ászanák gyakorlása az elmét “visszakényszeríti” a testbe, így növeli a tudatosságot (nem csak a jógában) és lehetőséget nyújt önmagunk jobb megismerésére.

Korra és nemre való tekintet nélkül mindenki megtalálhatja benne a fizikai kihívást éppúgy, mint a lelki nyugalmat vagy a szellemi felfrissülést.

Az órák légzőgyakorlatokkal (pranayama), rövid meditációval és relaxációval zárulnak.

Hol próbálhatod ki ezt a jógastílust?
Békéscsabán a Colosseum Gymben.

Mire lesz szükséged az órán?
Jóga/ pilates szőnyeg (mat), kényelmes ruházat. A gyakorlatokat mezítláb (zokni nélkül!) és ékszerek viselése nélkül végezzük.

Óra kezdés előtt 5-10 perccel érdemes érkezni, mivel az órák rövid relaxációval indulnak.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.